.
A zöldajkú kagylót legnagyobb mennyiségben Új-Zélandon tenyésztik, elsődleges felhasználási területe az élelmiszer-ipar és a gyógyszergyártás. Ez utóbbinak az az alapja, hogy természetes gyulladáscsökkentő hatású anyagokat tartalmaz. A horgászoknak azonban azért lett az egyik kedvence, mert fehérjetartalma mellett kiegyensúlyozott kombinációját kínálja a halak számára szükséges vitaminoknak, ásványi anyagoknak, zsírsavaknak, betainnak.
Mindez ráadásul jellegzetes, kicsit a tintahal lisztre emlékeztető illattal párosul. A termék előállítása széndioxidos fagyasztva szárítással és darálással történik, hozzánk pedig 5 kg-os aromazáró műanyag csomagolásban érkezik. Mivel a szabad levegőnek kitett por felveszi a légköri pára tartalmát, célszerű megfelelően visszazárt csomagolásban tárolni. Adagolását tekintve egyes források a szárazanyagban számított 10%-ig terjedő bekeverést javasolnak, mi angol forrásokban inkább 5%-ot meg nem haladó értékekre bukkantunk, így ezt javasoljuk követendő iránynak.
Kiszerelés: 220 g/tasak
| |||||||